Bli med når Skulpturlandskap Nordland feirer 25 år

I år er det 25 år siden HKH Dronning Sonja avduket det første kunstverket i Skulpturlandskap Nordland. Ballangen fulgte like etter og sommeren 1993 ble Himmel på jord avduket på Skarstad i Efjord.

9. og 10. september inviteres alle til å være med å feire jubileet i en felles markering for Ballangen, Evenes, Tjeldsund og Skånland. Markeringen på Skarstad i Ballangen finner sted søndag 10. september kl.10.30 med taler, kulturinnslag og enkel bevertning. Her blir det også friluftsgudstjeneste i regi av Ballangen menighet.

 

Vi oppfordrer også alle til å få med seg den innholdsrike jubileumsturen lørdag 9. september. Påmeldte deltakere blir busset mellom de enkelte skulpturene i Evenes, Tjeldsund og Skånland, med den anerkjente kunstneren Anne Katrine Dolven som guide. Etter markeringer ved de enkelte skulpturene, ankommes Myklebostad kulturhus hvor det blir taler, konsert og andre kulturinnslag. Underveis blir det også rikelig anledning til å kjøpe mat og drikke. Det er begrensede plasser og påmelding gjøres på tlf. 907 03 947 senest torsdag formiddag 7.september. Deltakeravgift kr.50,- (barn), kr.150,- (pensjonister) og kr.200,- (ordinær). Husk å ta med kontanter!

 

BÅTSKYSS: Uten ekstra kostnad tilbyr prosjektgruppa båtskyss Kjeldebotn-Evenes lørdag kl. 08.30 for de som ikke ønsker å kjøre selv. Ved ankomst Evenes går man rett om bord i buss som følger programmet resten av dagen. De som ønsker båttransport, melder dette samtidig med påmelding som nevnt i forrige avsnitt. Båten returnerer til Kjeldebotn etter avsluttet markering om ettermiddagen.

 

Se mer informasjon i vedlagte programoversikt og vi minner også om en pågående fotokonkurranse med flotte premier i alle aldersklasser.