BIC (Building Identity Capital) er et prosjekt som i 2018 arrangeres for 4. gang i Ballangen. BIC er et samarbeidsprosjekt mellom organisasjonen YEPP Italia og Ballangen kommune. Det finansieres gjennom midler fra Aktiv Ungdom/Youth in Action, som er et utvekslingsorgan innenfor EU. Målet med BIC er å møte andre ungdommer, og delta i aktiviteter som handler om å forsterke egen identitet, tilhørighet og stolthet til eget hjemsted. Årets prosjekt har fått navnet BIC4-TIBBIT (Torino in Ballangen, Ballangen in Torino). Den 30. mai får vi besøk av 45 italienere som skal være i Ballangen fram til 8. juni, i september drar våre ungdommer født i 2003 til Torino.

 

ITALIENERE PÅ BESØK I BALLANGEN

Vi vil ta med gjestene på ulike aktiviteter i Ballangen. Vi skal ha samlinger i Flerbrukshallen, vi skal gjennomføre den kommunale Tine-stafetten, vi skal spre oss over store deler av kommunen i ulike aktiviteter, og vi skal toppe det hele med en fantastisk avslutningsfest med deltakere og inviterte gjester om kvelden torsdag den 7. juni.

2003-årgangen vår har valgt ulike arenaer de er stolte av og aktiviteter de ønsker å invitere italienerne med på. Noen aktiviteter skal foregå på skolen. Det gjelder graffiti på en av skoleveggene med en graffitikunstner fra Italia, dekorasjon av skolen og skolegården, og gitarinstruksjon med Christopher Straume. Her vil deltakerne være på samme arena alle tre dagene. Det vil også bli muligheter til sveising av lysestake på mandag. De øvrige aktivitetene finner sted utenfor skolens område. Det gjelder leirdueskyting med Ballangen Jeger og Fisk og eventyrlige opplevelser i naturen ved Børsvatnet med Agnete Samuelsen, kanopadling og andre utfordringer i området ved Saltvatnet, geologitur til Keiploftet med Jon Framnes fra Museum Nord, grottevandring med Ingolf Kvandahl til Kvitforsgrotta og samisk håndverk på Pippira Siida, og sist, men ikke minst, gårdsbesøk hos Sissel Arntsen på Øvergård.

 

BALLANGEN DRAR I SAMLET FLOKK

Mange gode krefter er samlet i Ballangen denne uka. Tidligere elever ved Ballangen skole dokumenterer det hele, eller stiller opp som ungdomsledere. Italienerne har med seg egne ungdomsledere og eksperter på ulike områder vi har behov for i prosjektet. Ansatte ved Ballangen skole gjør en ekstraordinær innsats for at prosjektet skal kunne gjennomføres. Det gjør vi fordi vi vet at disse dagene vil være fylt av glede og vennskap. Båndene mellom ungdommene i Ballangen og hjemstedet vil styrkes, og nye vennskap vil skapes mellom gjestene fra Italia og våre ungdommer. Sammen skaper vi sterke og gode minner for resten av livet.

Uten støtte fra foresatte, lokalsamfunn og næringsliv ville dette ikke være mulig å gjennomføre. Mange familier åpner sine hjem for gjestene våre, stiller med transportoppdrag, med matlaging, med deltakelse i ulike aktiviteter eller som vakter på kveldsarrangement. Vi tar i et tak alle sammen og sørger for noen minnerike dager for ungdommene våre og for oss selv!