Bergverkskommunen Ballangen ligger på sørsiden av Ofotfjorden - 43 km sør for Narvik. Med kort avstand til små og store attraksjoner og opplevelser ligger alt til rette for et innholdsrikt besøk i vår kommune. Kommunen har et godt tjenestetilbud og godt utvalg av produkter fra ulike forretninger.

Kommunen grenser i øst mot Narvik, i sør mot Tysfjord, i sørøst mot Gällivare i Sverige og over Ofotfjorden i nord mot Tjeldsund og Evenes.

Et vidt spekter av natur- og kulturopplevelser venter deg både sommer og vinter. Gjennom året er vi vertskap for flere små og større arrangementer for både barn, ungdom og voksne.

Ballangens vakre og varierte natur byr på gode muligheter for aktiviteter innen idrett og friluftsliv. Kommunen har flere lag og foreninger innen husflid, musikk, kor, frivillig arbeid og idrettslag. Vi har egen flerbrukshall til bruk for lag og foreninger til små og store arrangementer. Flerbrukshallen inneholder også svømmebasseng som benyttes av både barn og voksne gjennom hele året.

Naturperlen Efjord er vel verdt et besøk der du kan se unike fjellformasjoner skapt av isens herjinger under siste istid.

Kommunen har to sentra, Ballangen og Kjeldebotn og ligger godt til rette kommunikasjonsmessig med kort avstand til Narvik og med hurtigbåtrute til Evenes og flyplass. Europavei 6 (E6) ligger sentralt plassert gjennom kommunen.