Bøstrand barnehage

Bøstrand barnehage eies av Ballangen kommune og er i dag en av tre kommunale barnehager. Bygget er satt opp som skole, men ble i 2011 omregulert til barnehage.
Barnehagen ligger i naturskjønne omgivelser, tett inntil skogen og fjæra. Utearealet har et stort og variert terreng med utfordringer hele året. Barnehagen har blitt sponset av Ballangen Sjøfarm med en flott gapahuk som står rett utenfor gjerdet vårt sammen med bålpanna vår. Vi har også tilgang til ballbingen som ligger vegg i vegg. Vi har flere bønder i nærmiljøet vårt og er ofte på besøk for å oppleve gårdslivet. Spesielt stas er det å komme og se på «kuslæpp» om våren. Inne har vi en flott gymsal med scene som vi kan boltre oss på.
 

Ansvarsområder

Vårt ansvarsområde består i å levere et tilbud som til en hver tid er i trå med gjeldende lover og forskrifter, samt gjeldende lokale forskrifter for barnehager i Ballangen.

Avdelinger

Bøstrand barnehage har totalt 206 m2 godkjente oppholds og lekeareal med plass til maks 40 barn. Per i dag har vi 27 barn fordelt på to avdelinger, Kråkebolle: 0 – 3 åringer og Krabbeklo: 3 – 6 åringer.

Tjenestetilbud

Ballangen kommune tilbyr i dag plasser som 100 %, 60 %, 50 % og 40 % (hele dager). Vi har to smøremåltider pr. dag, i tillegg har vi et fruktmåltid. Bøstrand barnehage har valgt å fokusere spesielt på sosial kompetanse, lek og språk. Bøstrand barnehage skal utspeile evnen til: hverdagsmagi, lære av hverandre, gode relasjoner, skape gode minner, rom for å vise følelser, ha god tid, løfte hverandre, trygghet og nærhet. 


"Alle vet hvem barnet er.. Men ingen vet hva det kan bli!"

Åpningstider

Barnehagen har åpent fem dager i uken, tolv måneder i året, med unntak av jul- og nyttårsaften. Da holder barnehagen stengt. Onsdag før påske stenger vi kl. 1200. Det avvikles fem planleggingsdager i løpet av barnehageåret. Daglig åpningstid er mandag – fredag 0700 – 1615, med ytre rammer 0645 – 1630.

Ansatte

Bøstrand barnehage har styrer og 2 pedagogiske ledere med barnehagelærerutdanning. Vi har også 4 fagarbeider fordelt på avdelingene.
Ballangen kommune har også en spesialpedagog i 100 % som fordeler seg mellom barnehagene etter behov og enkeltvedtak.

Adresse

Bøstrand barnehage
Bøstrand
8540 Ballangen

Kontakt

Enhetsleder/styrer
Katrin Bjerke
Tlf: 76 92 93 30 / 950 58 128
Epost: katrin.bjerke@ballangen.kommune.no

Tlf. Krabbeklo: 417 53 770
Tlf. Kråkebolle: 414 97 059